ПОЛОЖЕННЯ ПРО ЧЛЕНСЬКІ ВНЕСКИ

  1. Загальні положення

1.1. Положення про членські внески Громадській Спілці «АСОЦІАЦІЯ ОРГАНІВ ОЦІНКИ ВІДПОВІДНОСТІ ТА ЕКСПЕРТІВ УКРАЇНИ» (далі – Положення) розроблене відповідно до вимог Статуту Громадської Спілки «АСОЦІАЦІЯ ОРГАНІВ ОЦІНКИ ВІДПОВІДНОСТІ ТА ЕКСПЕРТІВ УКРАЇНИ».

1.2. Положення визначає розмір та порядок сплати вступних, щорічних членських та інших внесків членами та кандидатами у члени Громадській Спілці «АСОЦІАЦІЯ ОРГАНІВ ОЦІНКИ ВІДПОВІДНОСТІ ТА ЕКСПЕРТІВ УКРАЇНИ» (далі – Спілка).

1.3. Внески до Спілки можуть бути вступними, щорічними членськими, благодійними, цільовими та іншими внесками, розмір та порядок внесення яких встановлений цим Положенням.

1.4. Кандидати у члени при вступі до Спілки сплачують вступний внесок та в подальшому сплачують щорічні членські внески.

1.5. Грошові надходження від внесків членів Спілки та кандидатів у члени Спілки використовуються у порядку, визначеному Статутом Спілки.

  1. Розмір вступних та щорічних внесків

2.1. Розмір вступного внеску для кандидатів у члени Спілки – юридичних осіб – 4000 (чотири тисячі) гривень 00 коп.

2.2. Розмір вступного внеску для кандидатів у члени Спілки – фізичних осіб – 500 (п’ятсот) гривень 00 коп.

2.3. Розмір щорічного членського внеску для дійсних членів Спілки – юридичних осіб – 2 000 (дві тисячі) гривень 00 коп.

2.4. Розмір щорічного членського внеску для дійсних членів Спілки – фізичних осіб – 400 (чотириста) гривень 00 коп.

2.5. Розміри вступних та щорічних членських внесків можуть бути переглянуті Правлінням. У разі їх зміни дана редакція Положення замінюється новою редакцією затвердженою Правлінням Спілки.

  1. Порядок сплати членських внесків

3.1. Вступний та перший щорічний членські внески сплачуються кандидатом протягом 30 (тридцяти) календарних днів після прийняття Правлінням  рішення про прийом кандидата до Спілки.

3.2. Щорічні членські внески сплачуються до 01 березня року, за який мають бути сплачені членські внески.

3.3. Щорічно, до 1 лютого, Правління Спілки надсилає членам повідомлення про необхідність сплати щорічних членських внесків та уточнює реквізити для перерахування внесків.

3.4. Вступний та щорічний членські внески вважаються сплаченими з моменту надходження коштів на розрахунковий рахунок Спілки.

3.5. Несплата членом Спілки щорічного членського внеску до 01 березня є підставою для розгляду Правлінням питання припинення його членства в Спілці.

3.6. Розстрочка або відстрочка сплати щорічних членських внесків може бути надана за рішенням Президента або Голови правління Спілки на підставі поданої заявником заяви на строк не більше трьох місяців.

3.7. Правління Спілки контролює правильність та своєчасність сплати щорічних членських внесків.

3.8. Правомірність використання коштів, що надійшли на рахунок Спілки від її членів перевіряються Ревізійною комісією.

  1. Благодійні та цільові внески

4.1. Всі члени та кандидати у члени Спілки мають право вносити до Спілки в будь-який звітний період та в будь-якому розмірі благодійні внески (понад встановлену суму членських внесків) на реалізацію статутної мети та завдань Спілки, а також здійснювати цільові внески для реалізації окремих проектів та програм, в межах статутної діяльності Спілки.

4.2. При сплаті вступних, щорічних членських, благодійних або цільових внесків, члени та кандидати у члени Спілки зобов’язані чітко зазначати вид платежу у платіжних документах.